Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Τεχνολογία


Η Τεχνολογία


Όπως είναι γνωστό, η τεχνολογία αποτελεί παράγοντα θεμελιώδους σημασίας για την πρόοδο και την ευημερία μιας κοινωνίας. Στην εποχή μας γίνεται συχνά λόγος – άλλωτε με πνεύμα θαυμασμού και άλλωτε με πνεύμα έντονης αποδοκιμασίας – για το υψηλό επίπεδο, στο οποίο έχει φθάσει η τεχνολογία σε όλους τους τομείς. Η αποτίμηση αυτή παίρνει συνήθως ως αφετηρία της σύγχρονης τεχνολογικής εξέλιξης τη Βιομηχανική Επανάσταση και, αναγνωρίζοντας το γιγάντιο άλμα που σημειώθηκε με αφορμή τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίστηκε μετά απ’ αυτόν, φτάνει στον σχολιασμό της θαυμαστής απογείωσης της τεχνολογίας του 21ου αιώνα, για τον οποίο πραγματικά δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις.
Όμως, παρά τα οποιαδήποτε θετικά στοιχεία της γνωστής ως σήμερα τεχνολογίας, υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό οι ποικίλες αρνητικές πτυχές της, στις οποίες αναφέρονται πολύ συχνά τα μηνύματα των εξωγήινων πηγών. Στις αρνητικές αυτές πτυχές του ζητήματος ανήκει αφ’ ενός το μείζον θέμα των καταστροφικών περιβαλλοντικών συνεπειών των τεχνολογικών εφαρμογών και αφ’ ετέρου το γεγονός της απόκρυψης σπουδαίων καινοτομιών και ανακαλύψεων από μέρους της σκοτεινής συμμορίας, για λόγους προάσπισης των δικών της συμφερόντων. Τα εξωγήινα μηνύματα μιλούν κατά κόρον τόσο για τις αρνητικές αυτές πτυχές της γήινης τεχνολογίας, όσο και για τις γεναιόδωρες προθέσεις, που υπάρχουν από πλευράς της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας για την εξομάλυνση των δυσμενών συνθηκών, αλλά και για την απ’ ευθείας χορήγηση στην ανθρωπότητα ανώτερων τεχνολογικών μέσων για την αποτελεσματική και οικολογικά αποδεκτή ικανοποίηση των αναγκών της.
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν εντυπωσιάζουν και εκπλήσσουν τον αναγνώστη, αποκαλύπτοντας ένα άγνωστο και δυσάρεστο παρασκήνιο τον τομέα του παγκόσμιου τεχνολογικού θαύματος, αλλά προσφέροντας παράλληλα και κάποιες εξαιρετικά ευμενείς προοπτικές για την κοινωνία του προσεχούς μέλλοντος. Πρώτο στη σειρά παρατίθεται ένα απόσπασμα από κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στις 24 Φεβρουαρίου 2001, προερχόμενο από την οντότητα που είναι γνωστή στους ερευνητικούς κύκλους με το όνομα Σόλτεκ:
«Στον κόσμο σας έχουν εισαχθεί πολλές πληροφορίες και τεχνολογίες εναλλακτικών πηγών ενέργειας, όμως η απληστεία των λίγων αποτρέπει την διάδοση αυτής της πληροφόρησης και της τεχνολογίας. Υπάρχουν βιώσιμες εναλλακτικές επιλογές έναντι των ορυκτών καυσίμων, οι οποίες ούτε θα ρυπαίνουν το περιβάλλον ούτε θα εξαντλούν κανέναν από τους φυσικούς πόρους του πλανήτη σας. Αυτά τα ενεργειακά συστήματα είναι κατ' ουσίαν δωρεάν – μετά την αρχική επένδυση για την οικοδόμηση των μονάδων παραγωγής. Με την υιοθέτηση και τη χρήση τέτοιων ενεργοπαραγωγών εγκαταστάσεων, θα γινόταν οικονομική και πρακτική η αφαλάτωση του νερού των ωκεανών και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσατε το νερό αυτό για να αρδεύσετε τις ξηρές εκτάσεις των ερήμων παντού στον πλανήτη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσατε γρήγορα να βάλετε τέλος στην πείνα. Θα περιορίζατε επίσης την ανάγκη της καταλήστευσης της θαλάσσιας ζωής των ωκεανών, της αποψίλωσης των παρθένων δασών και της μόλυνσης του περιβάλλοντος – και έτσι θα αποφεύγατε τη μεγάλη καταστροφή. Οι κυβερνήσεις του κόσμου σας γνωρίζουν καλά περί αυτών των τεχνολογιών “ελεύθερης ενέργειας” και τις χρησιμοποιούν στις προηγμένες “μυστικές” βάσεις τους σε όλον τον κόσμο. Μερικοί βλέπουν αυτές τις τεχνολογίες σαν εν δυνάμει απειλές για την “εθνική ασφάλεια” (δηλαδή για τον έλεγχο επάνω σ' εσάς) και επομένως τέτοιες μηχανές δεν μπορούν να διατεθούν στον “δημόσιο τομέα”.»
Ανάλογου περιεχομένου, αλλά και περισσότερο αποκαλυπτικά, είναι τα σχετικά αποσπάσματα από τα μηνύματα που διακινεί ο Σέλνταν Νάιντλ. Ακολουθούν ορισμένα από αυτά:
19 Ιουνίου 2007: «…η παγκόσμια οικονομία σας θα μεταμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό προς το καλύτερο μέσα από την εισαγωγή ενός πλήθους νέων τεχνολογιών. Αυτές οι νέες τεχνολογίες προκαλούν σχεδόν μηδενική μόλυνση και έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν ένα μεγάλο μέρος της βλάβης που έχει προκληθεί από τα διακόσια χρόνια της βιομηχανικής σας επανάστασης. (…) Η ίδια η φύση των νέων τεχνολογιών εγγυάται ένα πανηγυρικό ξεκίνημα. Η ιδέα είναι να υποστηριχθεί μια θεαματική μεταμόρφωση του πλανήτη σας, με την οποία κάθε χωριό και κάθε επαρχιακή κωμόπολη θα αναβαθμιστεί από τις τεχνολογίες που ραγδαία θα αναμορφώσουν τη στέγαση και θα προσφέρουν ένα εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον. Η απαρχή της μετα-πληροφορικής τεχνολογίας συνδυασμένης με ένα περιβάλλον υπερ-Διαδικτύου αποτελεί την προμετωπίδα της δράσης μας για την επίσπευση της πρώτης επαφής. Η επικοινωνία μεταξύ ατόμων και επιχειρήσεων χρειάζεται να γίνει περισσότερο συνειδητή και ευφυής (σημ.: “…more conscious and intelligent”). Χρειάζεται δηλαδή να μετακινηθεί από την εποχή των ηλεκτρονικών στην εποχή του φωτός. Τότε θα μπορέσουμε να εισαγάγουμε συσκευές τεχνητής νοημοσύνης με τις φυσικές τους μεθόδους άμεσης διδασκαλίας. Η επιστήμη σας έχει προχωρήσει πολύ σ’ αυτά τα πεδία, οπωσδήποτε όμως δεν έχει επινοήσει ακόμη μερικούς από τους τρόπους που θα την μετακινήσουν ολοκληρωτικά στην επανάσταση του επόμενου επιπέδου των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών και της συνειδησιακής σας ανύψωσης»
10 Ιουλίου 2007: «…Αυτά τα πρώτα βήματα θα διασφαλίσουν την αφθονία και θα παράσχουν ένα ειρηνικό πλανητικό περιβάλλον. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι μεγαλύτερες κυβερνήσεις του κόσμου θα μπορέσουν να βάλουν τέλος στη μυστικότητα και την απαγόρευση, που επί μακρόν περιέβαλαν πάρα πολλές μηχανές «ελεύθερης ενέργειας» και συσκευές καθαρισμού της μόλυνσης. Αυτές οι κυβερνήσεις θα έχουν την ικανότητα να δώσουν στον κόσμο σας μεταβατικές τεχνολογίες, που θα βρίσκονται ανάμεσα στη σημερινή τεχνολογία σας των ορυκτών καυσίμων και τη δική μας, τη βασιζόμενη στο Φως (σημ.: με τη λέξη Φως οι αποστολείς των μηνυμάτων εννοούν την «καθαρή» και «αγνή» ενέργεια που χρησιμοποιούν στις εφαρμογές τους). (…) …πολλές από τις τεχνολογίες περιλαμβάνουν μέρη που ανοίγουν τον δρόμο προς τα οχήματα «μαγνητικής ανύψωσης», τα οποία θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις αερομεταφορές αεριοπροώθησης, που τώρα μολύνουν βαριά την ανώτερη ατμόσφαιρά σας. (…) Αυτή η τεράστια αγορά πρακτικών ιδεών και επινοήσεων θα μπορέσει να οδηγήσει σε μια αληθινή συμμετοχική δημοκρατία. Επί του παρόντος, αυτό πραγματοποιείται σε μικρή κλίμακα από τον Ιστό Οικουμενικού Εύρους (σημ.: www), δηλαδή το Διαδίκτυο. Σκοπεύουμε να θέσουμε σε κυκλοφορία έναν αριθμό από δεσμευμένες ως τώρα εφευρέσεις, προκειμένου να επεκτείνουμε αυτό το επικοινωνιακό περιβάλλον. Το Διαδίκτυο δεν είναι παρά ένα μέσον που διακινεί μόνο φωνή, κείμενο και εικόνα. Το επόμενο βήμα θα είναι να μετατραπεί αυτό το μέσον σε αντίγραφο του πραγματικού κόσμου, δηλαδή ένα ολογραφικό, ενιαίο περιβάλλον. Σε αυτήν την «ολοχώρα» θα μπορείτε να κινηθείτε διαμέσου πολλών από τα προπαρασκευαστικά στάδια, που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια βήματα να κάνετε πάνω στο δρόμο προς μια ελεύθερη και ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία»
Σχόλιο 1: Η τεχνολογία αντιβαρύτητας είναι ήδη γνωστή και έχει ήδη εφαρμοστεί σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη ειδικών αποστολών των Η.Π.Α. (να αναζητηθεί το σχετικό άρθρο)
Σχόλιο 2:  Σε πολύ μεταγενέστερο μήνυμα, εκείνο της 24ης Μαΐου 2011, δίνεται συγκεκριμένη περιγραφή του εξοπλισμού που θα διανεμηθεί ευρέως στο κοινό για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Διαδικτύου. Το σχετικό απόσπασμα είναι καταχωρημένο στη συνέχεια, στη θέση που ορίζεται από την ημερομηνία δημοσίευσης του μηνύματος.
14 Αυγούστου 2007: «Μόλις αναγγελθεί επίσημα η ευεργετική παρουσία μας, θα μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε μερικές από τις τεχνολογίες σας, που μόλις θα έχουν απελευθερώσει οι προσωρινές κυβερνήσεις σας. Η επιθυμία μας είναι να έχετε στη διάθεσή σας την κατάλληλη τεχνολογία για ότι χρειάζεται να γίνει. (…) Υπάρχει στον κόσμο σας μια ολόκληρη κατηγορία τεχνολογιών, που είτε κρατήθηκαν μακριά από το κοινό είτε έχουν απαγορευθεί εντελώς από τις ελίτ της εξουσίας. Αυτές αποτελούν το μεταβατικό στοιχείο ανάμεσα σε ό,τι χρησιμοποιείτε τώρα και ό,τι προτιθέμεθα να σας δώσουμε. Αυτή η μεταβατική τεχνολογία θα μπορέσει να σας απαλλάξει από την εξαρτημένη από το πετρέλαιο οικονομία σας και να σας εφοδιάσει με επαναστατικά μέσα παραγωγής ηλεκτρισμού, τροφοδοσίας των οχημάτων σας και αεροπορικής μετακίνησης. Επί πλέον, υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική διαδικασία, που μπορεί να λύσει το διογκούμενο πρόβλημα των στερεών αποβλήτων, ενώ παράλληλα θα σας δώσει έναν αποδοτικό και οικολογικά ασφαλή τρόπο για την παραγωγή των λιπασμάτων που απαιτούνται για την μαζική καλλιέργεια της πλανητικά απαιτούμενης τροφής σας. Αυτές οι καινοτομίες είναι κατώφλι προς εκείνο που θα σας δώσουμε, δηλαδή τους μεταλλάκτες ενέργειας. (…) Οι μεταλλάκτες ενέργειας είναι οικολογικά ασφαλείς και πρόκειται να φέρουν εσάς και την τεχνολογική σας πρόοδο σ’ εκείνα τα επίπεδα, που επί μακρόν σας είχαν αρνηθεί οι σκοτεινές σας εξουσίες. Με λίγα λόγια, η μεταβατική περίοδος θα σας προωθήσει γρήγορα στο σημείο, που θα έπρεπε να βρίσκεστε πριν από δέκα ως είκοσι χρόνια, αν είχε επιτραπεί η φυσική σας πρόοδος. Απελευθερωμένη η τεχνολογία δημιουργεί κύματα, που πηγαίνουν μπροστά μια κοινωνία, όπως τα κύματα του ωκεανού. Αυτή η φυσική πλημμυρίδα καταλήγει στην κοινωνική ευμάρεια, ενώ ταυτόχρονα δίνει μαθήματα, που επιτρέπουν στην κοινωνία να αναδομήσει τον εαυτό της με νέους και δυναμικούς τρόπους. Η σκοτεινή συμμορία σας κατέστειλε αυτή τη φυσική ροή, φοβούμενη την επίδραση που θα είχαν οι νέες τεχνολογίες στην ικανότητά της να ελέγχει και να χειραγωγεί την παγκόσμια οικονομία. Ο φόβος της απώλειας του ελέγχου είναι η κινητήρια δύναμή της»
28 Ιουλίου 2009: «Αυτή η συνεχιζόμενη παρασκηνιακά αντιπαράθεση μεταξύ του φωτός και της σκοτεινής συμμωρίας διαμορφώνει την ιστορία της Αμερικής αλλά και του υπόλοιπου κόσμου σας. Recently, however, the cabal acquired an Achilles' heel in the form of its increasing reliance on technology. Πρόσφατα, ωστόσο, η σκοτεινή συμμωρία απέκτησε μια αχίλλειο πτέρνα, με τη μορφή της αυξανόμενης εξάρτησής της από την τεχνολογία. Despite the cabal's concerted efforts to use technology to enslave humanity, technology is instead becoming humanity's salvation. Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες της συμμωρίας για τη χρήση της τεχνολογίας στην υποδούλωση της ανθρωπότητας, η τεχνολογία γίνεται αντίθετα η σωτηρία της ανθρωπότητας. For tyranny to flourish, the people must feel powerless. Για να ανθίσει η τυραννία, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ανήμποροι. Yet here we have a case where your rapidly expanding electrical technology has fostered a veritable explosion of communication around the world, leading to personal empowerment and a resultant rise in consciousness. Όμως εδώ έχουμε μια περίπτωση όπου η ταχέως αναπτυσσόμενη ηλεκτρονική τεχνολογία σας έχει προωθήσει μια πραγματική έκρηξη της επικοινωνίας σε όλο τον κόσμο, γεγονός που οδηγεί σε προσωπική χειραφέτηση και μια συνακόλουθη άνοδο της συνείδησης. Your plethora of electronic 'smart devices' is punching holes in the dark's control by means of instantaneous networking and spreading of information, and by enabling the spontaneous organizing of demonstrations in defiance of repression and social manipulation. Η πληθώρα των ηλεκτρονικών «έξυπνων συσκευών» σας καθιστά διάτρητο τον ελέγχο του σκότους μέσω της στιγμιαίας δικτύωσης και της διάδοσης των πληροφοριών, και επιτρέποντας την αυθόρμητη οργάνωση των διαδηλώσεων κατά παραβίαση της καταπίεσης και της κοινωνικής χειραγώγησης.»
24 Μαΐου 2011: «Η επερχόμενη αποκάλυψη για την διαστημική οικογένειά σας θα ακολουθηθεί αμέσως από την εισαγωγή πολλών νέων τεχνολογιών επικοινωνίας, μία από τις οποίες θα είναι μία μικρή, φορητή συσκευή με άμεση, παγκόσμια οπτική και ηχητική πρόσβαση σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε, χωρίς τη χρήση συρμάτων, καλωδίων ή δορυφόρων. Θα έχει ένα σύστημα τηλεοπτικής τηλεφωνίας και έναν ολογραφικό υπολογιστή, και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία μηδενικού σημείου. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα είναι σε επαφή με μια συσκευή που εκπέμπει ενέργεια φιλική προς τη ζωή, σε αντίθεση με τις σημερινές σας συσκευές, οι οποίες βλάπτουν τη δύναμη της ζωής σας. Για να γίνουν τα ταξίδια πιο εύκολα, μια συσκευή τηλεμεταφοράς θα διατεθεί σ’ εσάς από τον στόλο της πρώτης επαφής, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία του στόλου για να σας μετακινεί γρήγορα στον προορισμό σας και στη συνέχεια πάλι πίσω στο σπίτι. Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα από τα πολλά νέα είδη και εφαρμογές της τεχνολογίας, που πρόκειται να εισαχθούν σ’ εσας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου