Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Η Πλήρης Συνείδηση


Το ζήτημα της Πλήρους Συνείδησης και της σημασίας της.


Ένας ιδιαίτερα δυσνόητος, όσο και βαθύς εννοιολογικά όρος, είναι ο όρος «Πλήρης Συνείδηση» ("Full Consciousness" στα πρωτότυπα κείμενα). Ο όρος αυτός δεν είναι παρά μια συμβατική ονομασία της ανώτερης εκείνης συνειδησιακής κατάστασης, στην οποία θα έρθει ο άνθρωπος μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων προς τούτο βιολογικών μεταλλαγών , που ήδη στην εποχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια αύξηση της κραδασμικής συχνότητας του ανθρώπινου όντος, υποδομή της οποίας θα αποτελεί το αναγενημένο και αναδιαμορφωμένο DNA των δώδεκα ελίκων και το αναβαθμισμένο σύστημα των τσάκρας, σε συνδυασμό με ένα νέο, προωθημένο σύστημα ιδεών, πεποιθήσεων και αξιών. Μέσα από την αύξηση της κραδασμικής συχνότητας θα προέλθει μια ισχυρότερη και οξύτερη ικανότητα διόρασης και μια νέα θέαση και κατανόηση των πτυχών του φυσικού και υπερφυσικού κόσμου, συνοδευόμενη από μια ανάλογη, νέα σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο και τη Δημιουργία.
Σε παρόμοια εξελικτική διαδικασία βρίσκεται ήδη ο πλανήτης μας και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Μέσω αυτής της παράλληλης και εναρμονισμένης διαδικασίας ο άνθρωπος, η Γαία, ως έλλογη οντότητα, και το ηλιακό σύστημα θα περάσουν από την τρίτη στην πέμπτη διάσταση και, κατ' επέκταση στην Πλήρη Συνείδηση.
Για τον άνθρωπο εκείνη η νέα συνειδησιακή κατάσταση θα είναι κατ' ουσίαν ένας παράγων απόκτησης «μαγικών» ιδιοτήτων και ικανοτήτων. Σ' αυτή τη νέα κατάσταση οι σκέψεις θα είναι πράξεις και οι επιθυμίες θα είναι επαρκείς γενεσιουργοί παράγοντες για την απόκτηση υλικών αγαθών. Και βεβαίως, σ αυτή τη νέα κατάσταση, οι σκέψεις και οι επιθυμίες - όπως και οι ανάγκες εξάλλου - δεν θα έχουν καμία σχέση με εκείνες της σημερινής, άπληστης και ανασφαλούς, ανθρωπότητας.
Όσον αφορά στις ανάγκες και τις επιθυμίες της συνειδησιακά αναγεννημένης ανθρωπότητας, ας δούμε τι αναφέρεται σχετικά στο μήνυμα της 14ης Δεκεμβρίου 2010: «Το θέμα εδώ δεν είναι η διαιώνιση της τρέχουσας παγκόσμιας κατάστασης, ακόμη και κάτω από νέους κανόνες. Πρόκειται μάλλον για μια δραματική μεταμόρφωση της συνείδησης (...). Άλλα βήματα θα ακολουθήσουν γρήγορα, φέρνοντας μια ευπρόσδεκτη νέα σχέση με το χρήμα και την αφθονία εν γένει (...). Επιπλέον πρόκειται να μετακινηθείτε πέρα από τον απλό πλούτο, σε έναν ευρύτερο ορισμό της αφθονίας, που θα αναδείξει για σας μια εντελώς νέα θεώρηση του κόσμου».
Ακόμη σημαντικότερο είναι το σχετικό απόσπασμα από ένα παλαιότερο μήνυμα, εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου 2007, που δίνει μια άλλη εκδοχή της αφθονίας, που είναι πνευματικής και διανοητικής υφής και σχετίζεται με την αρετή της ολιγάρκειας και την υπέρβαση της καταναλωτικής μανίας, στην οποία είναι εθισμένη η σημερινή ανθρώπινη κοινωνία: «Η πανδημική ένδεια θα εξαλειφθεί και θα αντικατασταθεί από μια αφθονία δυνατοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι κεντρικές αντιλήψεις της ανθρωπότητας που αφορούν τον πλούτο και τα παρεμφερή ζητήματα χρειάζονται άμεση αναθεώρηση. Η ευμάρεια είναι μια κατάσταση του νου και η εμπειρία της αφθονίας πρέπει να κατανοηθεί σαν ένα μέσον για την επίτευξη βαθιάς αλλαγής των σημερινών πεποιθήσεων. Όταν θα υπάρξει η αφθονία, θα ήταν φρόνιμο να μετακινηθείτε πέρα από την επιθυμία του να συγκεντρώνετε μόνο μια μεγάλη συλλογή από καινούργια «παιχνίδια». Οι νέες τεχνολογίες σας θα είναι σαν ένα θεϊκό τζίνι που θα ικανοποιεί τις επιθυμίες σας, εκείνες που θα βασίζονται σε ειλικρινή πρόθεση. Αναγνωρίζοντας, δηλαδή, εκείνα τα πράγματα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε και να βιώνετε την ικανοποίηση της αφθονίας. (…) Αυτή η νέα πραγματικότητα αφορά την ίση εξυπηρέτηση όλων, περιλαμβανομένων και των εαυτών σας. (…) Κανείς δεν θα χρειάζεται να στερείται τροφής ή ένδυσης ή ικανοποιητικού καταλύματος. Το Θείον είναι παραπάνω από ικανό να παράσχει οτιδήποτε χρειάζεται προκειμένου να εκπληρωθούν οι στόχοι της κάθε ζωής. Ο Ουρανός βλέπει αυτή την επόμενη φάση σαν τη μετάβασή σας από την παραπλανητική πίστη στη φτώχια, τη δημιουργημένη από το Σκότος, σε μια άλλη, σύμφωνα με την οποία θα έχει δικαιωματικά αποκατασταθεί σε σας η φυσική σας εσωτερική και εξωτερική κατάσταση ευμάρειας. Η ευμάρεια είναι μια νοητική κατάσταση εκδηλωμένη στην πραγματικότητα. Αυτές οι πηγές στη διάθεσή σας θα βεβαιώνουν ότι οι βαθύτερες επιθυμίες σας θα υλοποιούνται. Αυτός ο πλούτος και η ποικιλία εκπληκτικών τεχνολογιών θα σας ρίξουν σε μια χαρούμενη μαθησιακή διαδικασία και ο καθένας από εσάς έχει ένα μέρος να παίξει σ’ αυτή τη θεία, μαγική παραγωγή. Καθώς όλα αυτά σε λίγο θα ξεδιπλωθούν, θα μπορέσετε να δείτε ότι όσα σας λέγαμε είναι πράγματι αληθινά. Η αφθονία είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάργηση των παλιών αδικιών και ανισοτήτων. Ο κόσμος ολόγυρά σας είναι κυριολεκτικά ένας καθρέπτης, όπου όλα επιστέφουν εμπρός και όπου οι πονηρές μηχανορραφίες του Σκότους έχουν χειραγωγήσει τις ζωές σας για δεκατρείς χιλιετίες. Αυτός ο κόσμος-καθρέπτης πρόκειται να θρυμματιστεί από αυτό που συμβαίνει τώρα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είσαστε προετοιμασμένοι με σταθερή πρόθεση κατά νου, όσον αφορά στο ποιες αλλαγές θα θέλατε να κάνετε να συμβούν. Η αφθονία είναι το υποστήριγμα του εκπληκτικού νέου κόσμου σας»
Η Πλήρης Συνείδηση είναι ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, τόσο στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ενημερώσεων από τη συγκεκριμένη πηγή, όσο και σ' ένα ευρύτερο φάσμα μηνυμάτων, σχολίων και κειμένων σχετικών με τη μεταβατική φύση της τρέχουσας περιόδου και τη διαδικασία μετεξέλιξης της Γης και της ανθρωπότητας. Στις εβδομαδιαίες ενημερώσεις, που αποτελούν τη βάση του παρόντος πονήματος, οι αναφορές στην Πλήρη Συνείδηση είναι όχι μόνο συχνές αλλά και επίμονες ως προς το ύφος, δίνοντας, μέσω της εν γένει διάστασης που κατέχουν ως συστατικό στοιχείο των κειμένων, το μέτρο της σπουδαιότητας του θέματος αυτού.
Μήνυμα της 1ης Ιανουαρίου 2008: «Όταν επιτέλους φθάσετε στην πλήρη συνείδηση θα μπορείτε να δείτε το πλήρες μέγεθος και τη δόξα των έργων του Δημιουργού. Φανταστείτε τα λαμπερά χρώματα και τα υπέροχα μέρη, που θα μπορείτε τότε να δείτε. Οι αρχαίοι στον κόσμο σας τα είδαν και ένιωθαν καθημερινά θαυμασμό γι αυτή την ομορφιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου